Uroš Krajnc zmagovalec Poetovio Footgolf Cup 2023

Ptuj, 27. 8. 2023

Slovenska Footgolf Liga 2023 in Poetovio Footgolf Cup 2023

Mednarodni turnir Poetovio Footgolf Cup 2023 je bil prvotno mišljen v začetku avgusta, ki pa so ga prestavili zaradi poplav po Sloveniji. Tokrat so na Ptuju premierno odpeljali dva turnirja ranga 100, seštevek obeh pa je štel za Poetovio Footgolf Cup 2023. Odlično vreme in vzdušje sta bila razlog za zelo napeto tekmovanje, ki ga je drugič zapovrstjo dobil domačin Uroš Krajnc, pred Sandijem Podgorškom in Viktorjem Belakom  iz Footgolf Pomurje. Prvi del tekmovanja je štel za točke v Slovenski Footgolf Ligi 2023. V ženski konkurenci je zmagala Jana Horvat (Ljubljana), pri mladincih Matic Podgoršek (Pomurje), članih Uroš Krajnc (Ptuj), seniorjih nad 45 let Leon Šuntner (Olimje) in pri seniorjih nad 55 Matjaž Damiš (Ptuj).

Premierni turnir na dvorcu Jelšingrad v Šmarju pri Jelšah v sklopu Slovenske Footgolf Lige 2023

Tokrat smo se osredotočili na naše tokratne zmagovalce, da so povedali svoje občutke po zmagi na Ptuju. Jutri nas čaka že 5. krog Slovenske Footgolf Lige na dvorcu Jelšingrad v Šmarju pri Jelšah, kjer pripravljajo celodnevno športno-kulinarično dogajanje. Turnir v footgolfu bo prvi uradni tekmovalni na omenjenem igrišču in resnično vabimo vse, ki vas zanima ta vedno bolj priljubljen šport, da se nam pridružite. Po turnirju boste lahko tudi sami preizkusili igro footgolfa.

Druga zaporedna zmaga Uroša Krajnca

Naš serijski šampion Uroš Krajnc iz Skorbe je v vedrem razpoloženju povedal: “Zelo sem vesel, da mi je ponovno uspelo osvojiti “Poetovio Footgolf Cup” in hkrati zmagati 4. krog v Slovenski Footgolf Ligi 2023. Nekako so trenutno moji konkurenti le Pomurci. Kljub vsemu pa mi je uspelo preprečiti njihovo zmagoslavje na Ptuju. Zavedam se, da je na Ptuju naš teren in da nikomur ne smemo pustiti prevzeti primat! Zaradi tega sem še toliko bolj vesel, da smo na domačih tleh ostali nepremagani. Sam pa sem že usmerjen v naslednje kolo, ki bo jutri na dvorcu Jelšingrad v Šmarju pri Jelšah.”

Dvig forme pri Šuntnerju, Damišu in Taneskem

Leon Šuntner (Sport klub M Olimje) je pri seniorjih spet v odlični formi. Zaupal je svoj pogled na nedeljsko dogajanje:“Najprej bi pohvalil organizatorje za odlično pripravljeno igrišče in organizacijo tekem. Sam sem zadovoljen s svojo igro predvsem pa z uvrstitvijo. Kot kaže se forma spet dviguje in to pravi čas, saj so tekme praktično vsak teden v mesecu septembru. Najbolj je pomembna konstantnost, kar sem dokazal z dvema identičnima rezultatoma v enem dnevu na Ptuju. Seveda pa je še prostora za izboljšanje. Sam sem bil 1x v vodi in 3x zgrešil, kar se praktično mora zadeti. To pomeni, da lahko izboljšam rezultat za vsaj 2 udarca manj; kar pomeni -9. To pa je že na ptujskem igrišču odličen rezultat za seniorje. Prav tako pa se kot ekipa FG Olimje že spogledujemo v mesec september in oktober, ko bosta zaključek državnega prvenstva in 2-dnevna ekipna tekma v Match playu, ki jo letos gosti Bovec.

Kranjčan Bojan Taneski, ki zastopa barve Footgolf Ljubljana je bil kratek in jedrnat: V vsaki tekmi igram sproščeno in predvsem  uživam (še posebno na Ptuju) in če imam dober dan in malo sreče pride do dobrega rezultata, kar mi seveda da energijo za naprej.”

Jana Horvat se je vrnila z zmago v ženski konkurenci in povedala: Prvič sem nastopila na ptujski travi tako, da je bilo čutiti kar nekaj pozitivne nervoze pred samim začetkom. Pogoji so bili res dobri, teren odlično “postrižen”, organizacija na nivoju in tudi dobrega vzdušnja ni manjkalo. Glede na enigmo samega terena in vseh pasti moram biti zadovoljna z rezultatom, kljub slabemu začetku do 3. luknje. Vsekakor je pa prostora za izboljšavo še ogromno. Predvsem moram izpostaviti odnos moških kolegov do nas žensk, ki so nam vedno pripravljeni pomagati in svetovati. Zahvala tudi organizatorju.”

Kvas Anžej in Matic Podgoršek ter Enej Huber dokazujejo odlično formo

Matic je bil zmagovalec prve tekme in nam je zaupal: “Z rezultatom nedeljskih tekem sem zelo zadovoljen, posebej z rezultatom prve tekme ki šteje za državno prvenstvo. Drugo sem bil že kar utrujen in se je to poznalo tudi z rezultatskega vidika ampak sem kljub temu zadovoljen s samo igro.” 

Anžej Kvas, zmagovalec druge tekme je povedal: Nedelja je potekala v čudovitem ambientu, obe tekmi sta bili zelo napeti, ki sem jih odigral z enakim rezultatom -7. Zadovoljen sem s svojim nastopom, ob tem pa bi se zahvalil organizatorjem turnirja.”

Enej Huber zmagovalec 𝐅𝐨𝐨𝐭𝐠𝐨𝐥𝐟 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫 𝐂𝐮𝐩 𝐇𝐮𝐧𝐠𝐚𝐫𝐲 𝟐𝟎𝟐𝟑

Zmaga Eneja Huberja, člana Footgolg kluba Ptuj, je izjemen dosežek v močni konkurenci domačinov. Enej odlično tekmuje na domačih in tujih turnirjih. Tokrat sta tekmovala na Madžarskem tudi Alen Huber, ki je igral play off s štirimi kolegi in dosegel odlično 4. mesto. Zelo dobro je nastopil tudi Gal Huber! Trije bratranci iz Benedikta v Slovenskih goricah so zagotovo svetla prihodnost slovenskega footgolfa.

REZULTATI:

Slovenska Footgolf Liga 2023 – FIFG 100 (1/1)

Ženske (absolutno):

1. Jana Horvat (+5) Footgolf Ljubljana

2. Irena Krajnc (+8) Footgolf Ptuj

3. Sabina Huber (+9) Footgolf Ptuj

Mladinci (do 18 leta absolutno):

1. Matic Podgoršek (-9) – Footgolf Pomurje

2. Anžej Kvas (-7) – Footgolf Sport Klub M Olimje

3. Enej Huber (-3) Footgolf Ptuj

Moški (18 – 45 let):

1. Uroš Krajnc (-10) Play Off  – Footgolf Ptuj

2. Sandi Podgoršek (-10) – Footgolf Pomurje

3. Viktor Belak (-9) – Footgolf Pomurje

Seniorji nad 45 let:

  1. Zoltan Mayer (-8) – izven konkurence za SFL 2023

…….

1. Leon Šuntner (-7) – Footgolf Sport Klub M Olimje

2. Vasja Kovač (-6) Footgolf Bovec

3. Renato Hvalec (-5) – Footgolf Pomurje

Seniorji nad 55 let:

1. Matjaž Damiš (-1) – Footgolf Ptuj

2. Nani Franc Matjašič (0) – Footgolf Sport Klub M Olimje

3. Bojan Taneski (+7) – Footgolf Ljubljana

……

FIFG 100 1/2

Mladinci (do 18 leta absolutno):

1. Anžej Kvas (-7) – Footgolf Sport klub M Olimje

2. Enej Huber (-5) – Footgolf Ptuj

3. Matic Podgoršek (-3) – Footgolf Pomurje

Moški (18 – 45 let):

1. Uroš Krajnc (-13) – Footgolf Ptuj

2. Sandi Podgoršek (-11) Play Off – Footgolf Pomurje

3. Viktor Belak (-11) – Footgolf Pomurje

Seniorji nad 45 let:

1. Gabor Nemeth (-11) – Footgolf Hungary

2. Zoltan Mayer (-9) – Footgolf Hungary

3. Zsolt Lichtner (-7) – Footgolf Hungary

Seniorji nad 55 let:

1. Bojan Taneski (-1) – Footgolf Ljubljana

2. Matjaž Damiš (0) – Footgolf Ptuj

3. Dejan Obradović (+5) – Footgolf Ljubljana

….

Poetovio Footgolf Cup 2023 (seštevek obeh tekem)

1. Uroš Krajnc (-23) – Footgolf Ptuj

2. Sandi Podgoršek (-21) – Footgolf Pomurje

3. Viktor Belak (-20) – Footgolf Pomurje

PR FZS

Rezultati GScore:

GSCORE RESULTS POETOVIO CUP 2023