Domačini iz Bovca za las premagali Ptujčane

Kljub dolgi sezoni in utrujajočem SP v Ameriki smo v Sloveniji zelo zadovoljni s sezono 2023

Slovenija je letos ponovno pokazala, da ima v svojih šestih klubih izjemne tekmovalke in tekmovalce, ki lahko igrajo na najvišjem svetovnem nivoju. Konkurenca je vedno večja in večji je interes pri klubih. Footgolf se bo z novim predsednikom svetovne footolf zveze, Aleksom Kravanjo iz Bovca, zagotovo nadgradil, saj je to interes vseh 40 držav, kjer se trenutno že igra.

Nogometna žoga, ki globalno povezuje ljudi tudi na golf igriščih

Nogometna žoga povezuje šport in rekreacijo v obliki footgolfa, ki se igra na najbolj urejenih zelenicah in čudovitih krajih, kjer so golf tereni. Lahko smo hvaležni, da se je ljubiteljska zgodba footgolfa v letu 2015 nadgradila v organizirano organizacijo s trenutno šestimi slovenskimi klubi in footgolf tereni (Šmarje pri Jelšah, Olimje, Radenci, Ljubljana, Bovec in Ptuj). Leto 2024 bo sicer malce bolj mirno in se bo lahko ekipa Footgolf zveze Slovenije osredotočila na optimizacijo tekmovanj, nadgradnjo obstoječih igrišč ter vključevanjem novih footgolf destinacij ter na razvoj športa in rekreacije.

Footgolf je redek šport, ki medgeneracijsko povezuje oba spola in postaja vedno bolj globalna prostočasna aktivnost. Potenciala je v mladinskem, ženskem in moškem footgolfu veliko in ravno to bo največji izziv za slovensko footgolf družino. V Sloveniji si maksimalno prizadevamo, da svetovna footgolf zveza FIFG postane član združenja Sport Accord (bivši GAISF), ki povezuje svetovne športne panožne zveze. To pa je tudi osnova za razvoj in uradno vzpostavitev nacionalne panožne športne zveze, ki je pod okriljem OKS. Navsezadnje je to zelo pomembno z vidika osnovnega sofinanciranja države, saj se že leta uspešno borimo pod slovensko trobojnico. Verjamemo, da s svojim prizadevanjem na nacionalnem nivoju v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, športno televizijsko hišo Šport TV ter številnimi sponzorji in donatorji promoviramo I Feel Slovenia Footgolf Open, ki ga je dve leti zapored uspešno organizirala Footgolf zveza Slovenije in Footgolf klub Ptuj s svojimi partnerji ina Golf igrišču Ptuj. Footgolf ni samo šport, ampak povezuje številne turistične inštitucije in gostinsko-turistične ponudnike na mednarodnih tekmovanjih v footgolfu.

Člani izvršnega odbora: Žiga Šraml (Footgolf Erlachstein Šmarje pri Jelšah), Klemen Rutar (Footgolf Ljubljana), Nani Franc Matjašič (Sport klub M Olimje), Aleks Kravanja (Footgolf klub Posočje Bovec in FIFG), Simon Detellbach (Footgolf Pomurje), Damijan Turk (podpredsednik FZS in vodja tekmovanj) ter Matija Brodnjak (Ptuj in predsednik FZS) bodo s svojimi klubi v zimskem času analizirali sezono ter skupaj nadgradili obstoječ sistem. Zagotovo bodo določene korekcije in novosti kot primeri dobrih praks iz tujine, ki jih bomo umestili v slovenski footgolf prostor. Najpomembnejše je pa dejstvo, da bomo vsi skupaj še naprej z velikim nasmeškom prihajali v slovenske in tuje footgolf centre.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja